Weigh the front axle of the tractor. The load on the 1st axis is 5100 kg.

Weigh the entire tractor. The total weight of the empty tractor is 7300 kg. Hence the load on the 2nd axle of the tractor is 2,200 kg.

(Empty tractor weight – Load on 1st axle = Load on 2nd axle).

To check we weigh the 2nd axis of the tractor. The load on the 2nd axle of the tractor is 2200 kg.

Weighing the empty tractor is completed.

Result: the load on the 1st axle is 5100 kg, the load on the 2nd axle is 2200 kg, the weight of the empty tractor is 7300 kg.

To weigh a trailer, make its hitch with a tractor.

Weigh the tractor. Remember the resulting value Weight_1 = 8550 kg.

Weigh the entire tractor with the 1st axle of the trailer. Remember the value of Weight_2 = 10350 kg.

The load on the 1st axle of the trailer = Weight_2 – Weight_1 = 10350 kg – 8550 kg = 1800 kg.

Weigh the entire tractor with the 1st and 2nd axles of the trailer. Remember the value of Weight_3 = 12050 kg.

The load on the 2nd axle of the trailer = Weight_3 – Weight_2 = 12050 kg – 10350 kg = 1700 kg.

Weigh the entire road train. Remember the result Weight_4 = 13700 kg.

The load on the 3rd axle of the trailer = Weight_4 – Weight_3 = 13700 kg – 12050 kg = 1650 kg.

Empty trailer weight = Empty trailer weight – Empty tractor weight = 13700 kg – 7300 kg = 6400 kg.

Weighing of the empty trailer is completed.

Result:

load on the 1st axis – 1800 kg,

load on the 2nd axis – 1700 kg,

load on the 3rd axis – 1650 kg,

empty trailer weight – 6400 kg ..

To determine axle loads, load an auto train up to the maximum load.

Weigh the 1st axle of the tractor. Remember the resulting value Weight_1 = 8900 kg. The load on the 1st axle of the tractor = 8900 kg.

Weigh the 1st and 2nd tractor. We remember the value of Weight_2 = 17100 kg. Load on the 2nd axis of the tractor = Weight_2 – Weight_1 = 17100 kg – 8900 kg = 8200 kg.

Weigh the tractor and the 1st axle of the trailer. Remember the value of Weight_3 = 22700 kg.

The load on the 1st axle of the trailer = Weight_3 – Weight_2 = 22700 kg – 17100 kg = 5600 kg.

Weigh the tractor, 1st and 2nd axle trailer. Remember the result Weight_4 = 28200 kg.

The load on the 2nd axle of the trailer = Weight_4 – Weight_3 = 28200 kg – 22700 kg = 5500 kg.

Weigh the entire road train. Remember the result Weight_5 = 33650 kg.

The load on the 3rd axle of the trailer = Weight_5 – Weight_4 = 33650 kg – 28200 kg = 5450 kg.

Weighing of the loaded road train is completed.

Result:

the load on the 1st axle of the tractor is 8900 kg,

the load on the 2nd axle of the tractor is 8200 kg,

load on the 1st axle of the trailer – 5,600 kg,

load on the 2nd axle of the trailer – 5500 kg,

load on the 3rd axle of the trailer – 5450 kg.